Μόδα 

Τάσεις 2015

Η μόδα είναι ένας τρόπος ζωής. Οι τάσεις της μόδας δεν αφορούν μόνο την εμφάνιση αλλά όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, την ψυχαγωγία, την τέχνη, τη διακόσμηση, τη συμπεριφορά, τις αξίες.
Επειδή και εμείς είμαστε νέες γυναίκες και φυσικά μας ενδιαφέρει η μόδα σας παρουσιάζουμε τις νέες τάσεις που μας επιβάλουν ποιοι άλλοι παρά…οι οίκοι μόδας. Φέτος εμπνέονται από το παρελθόν παίρνοντας παλιά αγαπημένα κομμάτια, προσθέτοντας τους στοιχεία από το σήμερα για ένα πιο σύγχρονο style. 

   50s  

Shift dress. Για την ιστορία το shift dress πρώτο φορέθηκε το 1920 από γυναίκες που ήθελαν να αψηφήσουν το κοινωνικό κατεστημένο. Ο λόγος που έγινε διάσημο ήταν η άνεση που σου παρείχε στο χορό εν αντιθέσει με τα φορέματα με κορσέδες.

     60s   

Το στυλ των mod’s! Παστέλ χρώματα, φούστες σε γραμμή  Α, μίνι  ψηλές μπότες, περίτεχνα κεντήματα, girly γιακάδες και μεταξωτά φόρεμα με κάποιες διαφοροποιήσεις.

  Εντυπωσιακές γούνες με αύρα 70s        

Μέχρι σήμερα κάθε  οίκος μόδας απέφευγε αυτό το τόσο αμφιλεγόμενο υλικό. Όχι όμως πια!! Για αυτή σεζόν το χρησιμοποιούν σχεδόν παντού. Είτε αφορά σε ένα ολόκληρο παλτό είτε κάτι μικρό όπως ένας γιακάς

     Χρυσό 

Αγαπημένο σε πολλούς. Αλλά προσοχή στις υπερβολές !!!!

     Πλεκτά  

Μαλακά μακριά για να μας κρατήσουν άνετες και ζεστές.

     Καρό

Για άλλη μια φορά φοράμε το καρό σε φούστες, φορέματα και μπλούζες.

     Κουστούμι 

Που να φανταζόμασταν ότι η Μάρλεν Ντιτριχ και το αντρικό κουστούμι της θα ήταν ένα από τα must κομμάτια κάθε χειμερινή σεζόν, αφού είναι άνετα, κομψά αλλά και μία ασφαλής επιλογή.

     Μίντι φούστες 

Παραμένουν και φέτος αλλά το νου σας. Αν δεν έχετε ανάλογο ύψος καλύτερα θα ήταν να τις αποφύγετε.

     Κάπα 

Μπορείτε να την φορέσετε και με μίντι φούστες.

      Sportswear 

Είναι ωραίο, άνετο αλλά και πολύ κομψό.

      Δέρμα  

Το κλασικό μαύρο δερμάτινο παντελόνι ήταν και θα είναι πάντα must !!! Το καινούριο λοιπόν δεν είναι η εμφάνιση του δέρματος σαν υλικό αλλά, το χρώμα του, το οποίο θα έχει όλες τις αποχρώσεις που μπορεί να σκεφτεί ένα μυαλό.
 
Παπακώστα Σοφία, Παππά Ειρήνη

 

 

Flash tattoos

 Κάτι που σκεφτόμαστε τον πόνο, κάτι που δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε, κάτι που οι κοινωνικές μας υποχρεώσεις μπορεί να μη το επιτρέπουν, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες της αναποφασιστικότητας. Τη λύση έδώσε η 39χρονη Μιράντα Μπουρνέτ με μία αναβαθμισμένη και πιο φιλική προς την επιδερμίδα χένα. Τα flash tattoos σε χρυσή ή ασημί αποχρώσεις σε διάφορα σχέδια ή φράσεις, μοιάζουν με κοσμήματα και ξεκίνησαν από επιδείξεις μόδας για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος, αντικαθιστώντας βραχιόλια και δαχτυλίδια. Χωρίς πόνο, λοιπόν, αγοράζουμε το σχέδιο που μας αρέσει και με λίγο νερό ταμπονάρουμε το ειδικό φύλλο χαρτιού σε στεγνό δέρμα για να σχηματιστεί μια στρώση μεταλλικής ιριδίζουσας μεμβράνης σε χρυσό ή ασημί.
 Η διάρκεια που έχει πάνω στο δέρμα μας είναι από 4 έως 10 ημέρες. Για να μας κρατήσει περισσότερο πρέπει το σημείο που θα μπει, να αποφεύγεται η επαφή με σαπούνι ή άλλες λιπαρές ουσίες, γιατί θα αλλοιωθεί η κολλητική του δύναμη.
Και το καλύτερο ….όσο εύκολα μπαίνει τόσο εύκολα βγαίνει!!!
Τι λέτε να το δοκιμάσουμε;
Παπακώστα Σοφία, Παππά Ειρήνη

 

                        Συνταγές                 

 

Κοκτέιλ

 

Τι χρειαζόμαστε:

1 φέτα καρπούζι

1 φρούτο της αρεσκείας σας                     

6 παγάκια

Τα χτυπάμε όλα μαζί και έτοιμο!!!!!!!!

 

Σαντουιτσάκια με Πτι Μπερ και σοκολατένια κρέμα

Υλικά

1 πακέτο (200 γρ.) μπισκότα Πτι Μπερ

500 ml γάλα

70 γρ. ζάχαρη (4 ½ κουταλιές της σούπας)

1 αυγό χτυπημένο

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αυγό. Προσθέτετε στο μπολ λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα.

Ρίχνετε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

Μόλις η κρέμα κρυώσει λίγο, προσθέτετε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε πάλι. Γεμίζετε τα μπισκότα, ανά δύο, με τη χλιαρή κρέμα σαν σάντουιτς. 

 

Πανεύκολο γλύκισμα με μπισκότα,φράουλες και τυρί-κρέμα

Υλικά

1 συσκευασία φρέσκες φράουλες (περίπου 400 γρ.)

400 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα

2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

250 γρ. μπισκότα digestive -αν θέλετε χρησιμοποιήστε κι αυτά χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Σπάτε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια -αν χρησιμοποιήσετε μπλέντερ, μην τα αφήσετε να γίνουν σκόνη. Τα απλώνετε σε μια φόρμα 28-30 εκ.

Χτυπάτε το τυρί-κρέμα με τη ζάχαρη άχνη να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το τυρί-κρέμα πάνω από τα μπισκότα, ανακατεύετε και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.

Κόβετε μπόλικες φράουλες σε ροδέλες και τις σκορπίζετε πάνω από το μείγμα κρέμας-μπισκότων. Αφήνετε λίγο στο ψυγείο και καλή απόλαυση.

 

Σοκολατένια τρουφάκια φράουλας

 

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
10 μέτριες φράουλες
250 γρ. μπισκότο
250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλέθουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Αλέθουμε και τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα σιγά-σιγά μέχρι να γίνει πηχτό, υπολογίζοντας ότι το μείγμα θα σφίξει κρυώνοντας. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να στερεοποιηθεί. Πλάθουμε μπαλίτσες μικρές και τις περνάμε από κρυσταλλική ζάχαρη.

 

Εύκολη σοκολατόπιτα με γλάσο!

Υλικά

• 1 φλ. βιτάμ
• 5 αυγά
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
• 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο (για όλες τις χρήσεις)
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
• 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

Γλάσο
• ½ φλ. κρέμα γάλακτος
• 125 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτετε τις λιωμένες σοκολάτες.

2. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
3. Ψήνετε στους 180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
4. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα, την κατεβάζετε απο τη φωτιά και ρίχνετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το γλάσο.
5. Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.

 

Τηγανητές κασερόπιτες  

Υλικά

8 χωριάτικα φύλλα

400 γρ. κασέρι τριμμένο

200 γρ. κεφαλογραβιέρα  τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

2/3 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο

3 αυγά

αλάτι όσο θέλετε

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια κάθε φύλλο και το κόβετε σε 3 λωρίδες. Απλώνετε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση. Αλείφετε το υπόλοιπο φύλλο με λίγο καλαμποκέλαιο και τυλίγετε σε τρίγωνα πιτάκια.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο λάδι και φτιάχνετε συνολικά 24 τριγωνικές τυρόπιτες. Κατόπιν τηγανίζετε τα πιτάκια σε καυτό καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.

 

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Υλικά

κιμάς: 1 κιλό, μοσχαρίσιος

κρεμμύδια ξερά: 2 ψιλοκομμένα

αυγά: 2

ψωμί: 4 φέτες μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα

μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο

φέτα: 200 γρ.

αλάτι: λίγο

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση

Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.

Κόβετε το τυρί σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθετε 12 μπιφτέκια και τοποθετείτε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν. (Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα μπιφτέκια πατάτες χοντροκομμένες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα περιχύσετε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο νερό προτού το βάλετε στο φούρνο.)

 

Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί

Υλικά

1 πακέτο στρογγυλά σφολιατάκια βουτύρου (20 τεμάχια)

20 φέτες ζαμπόν

20 φέτες τυρί του τοστ

βούτυρο

Εκτέλεση

Αλείφετε τα σφολιατάκια με λίγο βούτυρο και τοποθετείτε στο κάθε κομμάτι από μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Τυλίγετε σε ρολάκια, βουτυρώνετε από πάνω ελαφρά και ψήνετε για 10' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

 

Εύκολοι, νόστιμοι και αφράτοι κουραμπιέδες!

Υλικά

250 γρ. αμυγδαλόψιχα

500 γραμμάρια βούτυρο

1 κιλό αλεύρι μαλακό

μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη για μέσα

1 σφηνάκι κονιάκ

1 αυγό

2 βανίλιες

1 κιλό άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το αμύγδαλο στο πολυμίξερ και το ψήνουμε στο φούρνο. Προσοχή, καίγεται εύκολα!

Χτυπάμε το βούτυρο (που έχουμε αφήσει να πάρει θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη και το αυγό στο μίξερ, ώσπου να γίνει άσπρο και αφράτο. Προσθέτουμε το κονιάκ και τις βανίλιες, και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο- λίγο ώσπου να γίνει ένα μαλακό μίγμα που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Κανονικά δεν παίρνει όλο το αλεύρι, αλλά περίπου τα 700-750 γραμμάρια.

Δε χρειάζεται να ζυμώσουμε, ούτε να ταλαιπωρήσουμε τη ζύμη.

Πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα στους 200.

Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Αποστόλου Πέτρος, Αναγνώστου Παναγιώτης

Πηγές: icookgreek.com, mothersblog.gr